Ürün Bilgileri / Kayısı

Türkiye'nin çok farklı bölgesinde kayısı üretimi yapılmaktadır. En erken kayısı çeşitleri Türkiye'nin güney illerinde yetiştirilmektedir. Malatya'da yetişen kayısı çeşidi, yüksek şeker oranı ve dayanıklılığı ile Türkiye'nin göz bebeği kayısı çeşitlerinden biridir.
 
Alanar olarak, Amerika, Fransa, Güney Afrika'dan dünya şampiyonu, kalitesini kanıtlamış, talep edilen kayısı çeşitlerini ülkemize getirerek kendi bahçelerimize dikimini gerçekleştirdik. Patentli kayısı çeşitlerini son 3 yıldır hem Türkiye hem de tüm dünyadaki müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye'de erkenden geççiye farklı bölgelerde, 15 Mayıs'tan-30 Temmuz'a kadar, patentli kayısı çeşitlerimizin üretimini gerçekleştirmekteyiz. 2013 sezonunda 800 ton kayısı üretim beklentimiz, 2016 yılında 2.000 tona yükleselecektir.
 
Müşterilerimizin talebi üzerine Haziran 15'te başlayan ve Ağustos ayına kadar devam eden Malatya Kayısı ihracatına da önceki sene başlamış bulunuyoruz.